TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Startende ondernemers maken een goede start met Fleximaal Community

Publicatie

7 Feb 23

Gewijzigd

7 Feb 23

Categorie

boekhouden

Specialist

dhr drs Jos Faarts

De perfecte start voor je eigen bedrijf. Ondernemers die starten met een eigen bedrijf hebben veel baat bij Fleximaal Community. Hier leg ik uit waarom.

Een publicatie van: dhr drs Jos Faarts

Het starten van je eigen bedrijf, het is een prachtige periode. Je loopt al tijden met een goed idee, en eindelijk is het zover. Je laat je adviseren, je neemt de stap en dan begint het.

Je bent als starter natuurlijk op zoek naar afnemers van je dienst of product. Mensen in je omgeving adviseren je een website te nemen. Je laat een ontwerp maken en de website is na verloop van tijd gereed. Maar je hebt daarmee nog geen klanten. Het is een heel proces om genoeg bezoekers op je website te krijgen. En die bezoekers zijn nog zomaar geen klant. Je moet eerst vertrouwen winnen, laten zien wat je kunt en dan komen de klanten pas.

Op Fleximaal Community stap je in op een platform met al duizenden zakelijke bezoekers per maand. Meteen een grote groep die je kunt bereiken. Alles wat je dient te doen is een publicatie maken en uitleggen wat je expertise is. Als de bezoeker land op jou publicatie, dan kan met het formulier meteen contact worden opgenomen. De persoon die contact zoekt heeft al interesse. De stap naar een nieuwe klant is al genomen, je hoeft het alleen maar af te maken met een goed gesprek.

Dus nieuwe klanten werven is al ingebouwd in Fleximaal Community, maar daar stopt het niet bij. Fleximaal Community heeft zelf ook opdrachten. Misschien niet zo groot als je had gehoopt, maar genoeg kleine deelopdrachten maakt dat je het hoofd boven water houdt. Het is namelijk zo als je start dan begin je met werven van opdrachten, maar als je de opdracht eenmaal hebt dan heb je geen tijd om te werven. Dit zorgt heel vaak voor een periode van pieken en dalen in je inkomsten. En natuurlijk kan je de dalen overleven met het resultaat uit de pieken, maar het is vaak erg prettig om er iets bij te hebben. Kleine opdrachten zijn dan dus erg prettig, omdat je continuiteit nodig hebt tijdens de start van je bedrijf. Je houdt dan bovendien de handen vrij om zelf te werven. Immers, je wilt met je eigen bedrijf gevonden worden.

Het hebben van een publicatie kan er via backlinks ook nog eens voor zorgen dat je eigen website aan aandacht wint. Zo zorgen wij voor een win-win.

Dan is er nog onze grote vriend Google. Je wilt met je eigen website goed gevonden worden. We gaan nog even wat dieper op het verdienmodel van Google. Google heeft als "belofte" naar de bezoeker van de Google website: het vinden van relevante informatie. Relevant is dan in dat geval, de meest gewaardeerde resultaten eerst. En dat houdt in dat de informatie die bovenaan komt te staan: 1) Recent is, dus nieuwswaarde heeft en 2) aansluit bij de gezochte zoekvraag (de juiste score heeft) 3) Een hoge waardering heeft (betrouwbare bronnen).

Bovenstaande wil zeggen dat je eigen website met een statische homepage en alleen een actieve nieuwspagina minder goed scored op nieuwswaarde dan een nieuwswebsite. Omdat er dagelijks nieuwe inhoud op de nieuwspagina staat, ziet Google een betere relevantie op de nieuwswebsite dan op je statische pagina. Het is dus zaak om aan te haken op een platform dat telkens nieuwe publicaties heeft. Daar kan Fleximaal Community je dus helpen.

Het tweede punt "aansluiten bij de zoekvraag" gaat over de geboden inhoud. Ten eerste zijn er de sleutelwoorden waar je op gevonden wilt worden. Het schrijven van teksten met de juiste woorddichtheid en sleutelwoorden is een vak apart. Daar heeft Fleximaal Community de hulpmiddelen voor. Daarnaast is het voor Google natuurlijk belangrijk hoe de bezoeker de inhoud waardeert. Dat meet Google onder andere door te kijken hoe lang de bezoeker de inhoud blijft lezen. Fleximaal Community scored daar goed op doordat er naast je eigen inhoud ook soortgelijke inhoud is van andere aanbieders. Bovendien blijft de bezoeker gemiddeld 23 minuten op de Fleximaal Community website. Dat is erg lang. Daardoor waardeert Google de inhoud beter: veel nieuws aanbod, hoge verblijfstijd, aansluitende zoekwoorden.

Doordat er veel bezoekers zijn die lang blijven is Fleximaal Community dus een gewaardeerd nieuws platform. Daardoor worden backlinks vanaf het platform naar jou website beter gewaardeerd. Immers een belangrijke nieuwsbron verwijst naar jou website. Je eigen website stijgt in waardering en zo wordt jij ook beter gevonden. Zowel direct van af de Fleximaal Community website als indirect via de Google zoekmachine.

Het is dus goed voor je eigen bedrijf en je eigen website om aan te sluiten bij Fleximaal Community. We beloven meer klanten, beter online en eenvoudige afministratie. Die eerste twee hebben we dan al waargemaakt. Maar er is meer.

Fleximaal biedt tools waarmee je eenvoudig je eigen inhoud kunt promoten door middel van marketing instrumenten. Deze marketing instrumenten zijn ingebouwd in de Fleximaal omgeving. Je kunt er eenvoudig gebruik van maken. De tools zelf zijn gratis, je betaalt alleen voor de afname (bereik) van de automatische marketing instrumenten. Je staat dus zelf aan het roer. Wil je eens een tientje proberen om te zien wat de marketing op jou publicatie je opbrengt? Je zit nergens aan vast. Ben je eenmaal overtuigd van de werking, dan kan je een aantrekkelijk abonnement nemen. Ook die kan je zelf weer stopzetten als je het even niet meer nodig hebt. Je kunt dus zelf meer mensen naar je publicaties trekken, en zo meer klanten binnenhalen.

Maar zoveel klanten... hoe doe ik dat? Daar heeft Fleximaal de volgende oplossing voor. Fleximaal heeft een ingebouwd relatiebeheer systeem CRM dat gekoppeld is aan je automatische marketing. Alle reacties die je binnenkrijgt, alle interacties met bezoekers, die worden opgeslagen in het CRM binnen zogenaamde funnels. Een funnel is een marketingwoord voor trechter. Alle contacten die ontstaan vanuit je online bezoek op Fleximaal Community krijgen een status. Deze contacten kan je op status bereiken om een volgende stap te bereiken, waardoor deze dus weer een nieuwe status krijgen. Dit werkt in de praktijk heel handig, en is binnen de tools geautomatiseerd. Je hebt er bijna geen omkijken naar.

"Waarom zou ik dan mijn website ook niet in Fleximaal willen maken?" Fantastische vraag! Want het zal je niet verrassen dat je de inhoud van Fleximaal Community ook op je eigen website kunt hebben. Sterker nog, Fleximaal heeft ook een ingebouwd inhoudsbeheersysteem CMS waarmee je je website kunt maken en beheren.

Alle producten van Fleximaal zijn op hetzelfde technische DNA opgebouwd. Het is eenvoudig en intuitief te bedienen.

Dan is er nog die belangrijke vraag overgebleven. Hoe moet ik wat ik allemaal verdien aan al die klanten vertellen aan de Belastingdienst? Je moet vanaf de start natuurlijk ook BTW aangifte doen. En aan het einde van een (boek)jaar ook de jaaraangifte. Zou het dan niet handig zijn als Fleximaal ook een boekhoudpakket zou aanbieden?

En daarmee sla je de spijker op de kop. Fleximaal is sinds 2017 in een denktank met de Belastingdienst betrokken bij een traject om boekhouden eenvoudig te maken voor ZZP en MKB bedrijven. Daarmee is onze financiele module een feit. Met Fleximaal heb je dus ook een boekhoudprogramma ter beschikking. En niet zomaar een! Wij hebben ons gestort op het avontuur van de Robotic Accounting. Een vorm van boekhouden waarbij de accountant een optie is. Je kunt het met de geboden middelen eenvoudig zelf. Mocht je toch hulp nodig hebben bij je administratie, dan heeft Fleximaal de hulp dichtbij. Via een dochter onderneming biedt Fleximaal Community ook die administratieve ondersteuning.

Je kunt bij Fleximaal Community dus terecht voor een hele hoop vragen. Die vragen waar wij geen antwoord op hebben verwijzen we graag door naar een specialist in jou regio. Zo ben jij verzekerd van een goede start met je eigen onderneming, heb je alle steun en support als je eens met vragen zit, en kan je starten tegen minimale kosten!

Veel succes met je eigen bedrijf, en hopelijk tot snel op ons platform. 

Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Werken bij dit bedrijf

Front-end developer

Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.

Breda
20u
HBO+