TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Startende ondernemers maken een goede start met Fleximaal Community

De perfecte start voor je eigen bedrijf. Ondernemers die starten met een eigen bedrijf hebben veel baat bij Fleximaal Community. Hier leg ik uit waarom.

Een publicatie van: drs Jos Faarts

Het starten van je eigen bedrijf, het is een prachtige periode. Je loopt al tijden met een goed idee, en eindelijk is het zover. Je laat je adviseren, je neemt de stap en dan begint het.

Je bent als starter natuurlijk op zoek naar afnemers van je dienst of product. Mensen in je omgeving adviseren je een website te nemen. Je laat een ontwerp maken en de website is na verloop van tijd gereed. Maar je hebt daarmee nog geen klanten. Het is een heel proces om genoeg bezoekers op je website te krijgen. En die bezoekers zijn nog zomaar geen klant. Je moet eerst vertrouwen winnen, laten zien wat je kunt en dan komen de klanten pas.

Op Fleximaal Community stap je in op een platform met al duizenden zakelijke bezoekers per maand. Meteen een grote groep die je kunt bereiken. Alles wat je dient te doen is een publicatie maken en uitleggen wat je expertise is. Als de bezoeker land op jou publicatie, dan kan met het formulier meteen contact worden opgenomen. De persoon die contact zoekt heeft al interesse. De stap naar een nieuwe klant is al genomen, je hoeft het alleen maar af te maken met een goed gesprek.

Dus nieuwe klanten werven is al ingebouwd in Fleximaal Community, maar daar stopt het niet bij. Fleximaal Community heeft zelf ook opdrachten. Misschien niet zo groot als je had gehoopt, maar genoeg kleine deelopdrachten maakt dat je het hoofd boven water houdt. Het is namelijk zo als je start dan begin je met werven van opdrachten, maar als je de opdracht eenmaal hebt dan heb je geen tijd om te werven. Dit zorgt heel vaak voor een periode van pieken en dalen in je inkomsten. En natuurlijk kan je de dalen overleven met het resultaat uit de pieken, maar het is vaak erg prettig om er iets bij te hebben. Kleine opdrachten zijn dan dus erg prettig, omdat je continuiteit nodig hebt tijdens de start van je bedrijf. Je houdt dan bovendien de handen vrij om zelf te werven. Immers, je wilt met je eigen bedrijf gevonden worden.

Het hebben van een publicatie kan er via backlinks ook nog eens voor zorgen dat je eigen website aan aandacht wint. Zo zorgen wij voor een win-win.

Dan is er nog onze grote vriend Google. Je wilt met je eigen website goed gevonden worden. We gaan nog even wat dieper op het verdienmodel van Google. Google heeft als "belofte" naar de bezoeker van de Google website: het vinden van relevante informatie. Relevant is dan in dat geval, de meest gewaardeerde resultaten eerst. En dat houdt in dat de informatie die bovenaan komt te staan: 1) Recent is, dus nieuwswaarde heeft en 2) aansluit bij de gezochte zoekvraag (de juiste score heeft) 3) Een hoge waardering heeft (betrouwbare bronnen).

Bovenstaande wil zeggen dat je eigen website met een statische homepage en alleen een actieve nieuwspagina minder goed scored op nieuwswaarde dan een nieuwswebsite. Omdat er dagelijks nieuwe inhoud op de nieuwspagina staat, ziet Google een betere relevantie op de nieuwswebsite dan op je statische pagina. Het is dus zaak om aan te haken op een platform dat telkens nieuwe publicaties heeft. Daar kan Fleximaal Community je dus helpen.

Het tweede punt "aansluiten bij de zoekvraag" gaat over de geboden inhoud. Ten eerste zijn er de sleutelwoorden waar je op gevonden wilt worden. Het schrijven van teksten met de juiste woorddichtheid en sleutelwoorden is een vak apart. Daar heeft Fleximaal Community de hulpmiddelen voor. Daarnaast is het voor Google natuurlijk belangrijk hoe de bezoeker de inhoud waardeert. Dat meet Google onder andere door te kijken hoe lang de bezoeker de inhoud blijft lezen. Fleximaal Community scored daar goed op doordat er naast je eigen inhoud ook soortgelijke inhoud is van andere aanbieders. Bovendien blijft de bezoeker gemiddeld 23 minuten op de Fleximaal Community website. Dat is erg lang. Daardoor waardeert Google de inhoud beter: veel nieuws aanbod, hoge verblijfstijd, aansluitende zoekwoorden.

Doordat er veel bezoekers zijn die lang blijven is Fleximaal Community dus een gewaardeerd nieuws platform. Daardoor worden backlinks vanaf het platform naar jou website beter gewaardeerd. Immers een belangrijke nieuwsbron verwijst naar jou website. Je eigen website stijgt in waardering en zo wordt jij ook beter gevonden. Zowel direct van af de Fleximaal Community website als indirect via de Google zoekmachine.

Het is dus goed voor je eigen bedrijf en je eigen website om aan te sluiten bij Fleximaal Community. We beloven meer klanten, beter online en eenvoudige afministratie. Die eerste twee hebben we dan al waargemaakt. Maar er is meer.

Fleximaal biedt tools waarmee je eenvoudig je eigen inhoud kunt promoten door middel van marketing instrumenten. Deze marketing instrumenten zijn ingebouwd in de Fleximaal omgeving. Je kunt er eenvoudig gebruik van maken. De tools zelf zijn gratis, je betaalt alleen voor de afname (bereik) van de automatische marketing instrumenten. Je staat dus zelf aan het roer. Wil je eens een tientje proberen om te zien wat de marketing op jou publicatie je opbrengt? Je zit nergens aan vast. Ben je eenmaal overtuigd van de werking, dan kan je een aantrekkelijk abonnement nemen. Ook die kan je zelf weer stopzetten als je het even niet meer nodig hebt. Je kunt dus zelf meer mensen naar je publicaties trekken, en zo meer klanten binnenhalen.

Maar zoveel klanten... hoe doe ik dat? Daar heeft Fleximaal de volgende oplossing voor. Fleximaal heeft een ingebouwd relatiebeheer systeem CRM dat gekoppeld is aan je automatische marketing. Alle reacties die je binnenkrijgt, alle interacties met bezoekers, die worden opgeslagen in het CRM binnen zogenaamde funnels. Een funnel is een marketingwoord voor trechter. Alle contacten die ontstaan vanuit je online bezoek op Fleximaal Community krijgen een status. Deze contacten kan je op status bereiken om een volgende stap te bereiken, waardoor deze dus weer een nieuwe status krijgen. Dit werkt in de praktijk heel handig, en is binnen de tools geautomatiseerd. Je hebt er bijna geen omkijken naar.

"Waarom zou ik dan mijn website ook niet in Fleximaal willen maken?" Fantastische vraag! Want het zal je niet verrassen dat je de inhoud van Fleximaal Community ook op je eigen website kunt hebben. Sterker nog, Fleximaal heeft ook een ingebouwd inhoudsbeheersysteem CMS waarmee je je website kunt maken en beheren.

Alle producten van Fleximaal zijn op hetzelfde technische DNA opgebouwd. Het is eenvoudig en intuitief te bedienen.

Dan is er nog die belangrijke vraag overgebleven. Hoe moet ik wat ik allemaal verdien aan al die klanten vertellen aan de Belastingdienst? Je moet vanaf de start natuurlijk ook BTW aangifte doen. En aan het einde van een (boek)jaar ook de jaaraangifte. Zou het dan niet handig zijn als Fleximaal ook een boekhoudpakket zou aanbieden?

En daarmee sla je de spijker op de kop. Fleximaal is sinds 2017 in een denktank met de Belastingdienst betrokken bij een traject om boekhouden eenvoudig te maken voor ZZP en MKB bedrijven. Daarmee is onze financiele module een feit. Met Fleximaal heb je dus ook een boekhoudprogramma ter beschikking. En niet zomaar een! Wij hebben ons gestort op het avontuur van de Robotic Accounting. Een vorm van boekhouden waarbij de accountant een optie is. Je kunt het met de geboden middelen eenvoudig zelf. Mocht je toch hulp nodig hebben bij je administratie, dan heeft Fleximaal de hulp dichtbij. Via een dochter onderneming biedt Fleximaal Community ook die administratieve ondersteuning.

Je kunt bij Fleximaal Community dus terecht voor een hele hoop vragen. Die vragen waar wij geen antwoord op hebben verwijzen we graag door naar een specialist in jou regio. Zo ben jij verzekerd van een goede start met je eigen onderneming, heb je alle steun en support als je eens met vragen zit, en kan je starten tegen minimale kosten!

Veel succes met je eigen bedrijf, en hopelijk tot snel op ons platform. 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

13.886

Pages served

1.671.346

Retention

11.5 min

Interactions

1.110

23 Jan 24

Vergeet de BTW aangifte niet

2 Oct 23

Compensatie regeling E-herkenning

4 Aug 23

De Fleximaal Awards regels

13 Jul 23

Hoera Fleximaal bestaat 10 jaar en dat vieren we

30 Jun 23

De lonen stijgen flink maar wat is een normaal loon

Meer
Minder
30 Jun 23

Privegebruik

29 Jun 23

BTW aangifte voor starters

29 Jun 23

BTW aangifte voor MKB

20 Jun 23

BTW aangifte tweede kwartaal 2023

24 May 23

Loon uitkeren uit de onderneming

24 May 23

Privegebruik

24 May 23

Wat is de taak van het UWV

24 May 23

Waar kan je terecht bij geschillen met de overheid

24 May 23

Accijns

24 May 23

Wat te doen bij een belastingcontrole

24 May 23

De belastingplannen voor 2024

24 May 23

De regels rondom het thuiskantoor

24 May 23

De regels voor woon-werk verkeer

9 May 23

De Balans in Balans eenvoudiger boekhouden

9 May 23

Winst of verlies zelf aan de knoppen

9 May 23

Even reserveren, een van de knoppen beschikbaar binnen de balans

9 May 23

Eigen vermogen. Wanneer wel en wanneer niet.

9 May 23

Lenen bij de bank? Of alternatieven.

9 May 23

Schulden met je bedrijf. Zo kom je er van af.

9 May 23

Lease of huur. Let op eigendom bij financial lease.

9 May 23

Bedrijfsovername. De regels.

9 May 23

Bedrijfsverkoop of -aankoop. Waar op te letten.

9 May 23

Einde van je eenmanszaak of VOF

8 May 23

Aanmerkelijk belang

8 May 23

Nieuwe toevoeging aan wet rondom turbo liquidatie

8 May 23

Boekhouden en Auto van de zaak

24 Apr 23

E-herkenning subsidie

20 Apr 23

Maatwerk publicaties

20 Apr 23

Voorbeeld_footer_L

20 Apr 23

Voorbeeld_footer_M

20 Apr 23

Voorbeeld_footer_R

19 Apr 23

Hoe werken spelelementen

19 Apr 23

Een spelelement toevoegen

19 Apr 23

Het spelelement viral loop toevoegen

19 Apr 23

Een open vraag spelelement

18 Apr 23

Boete

18 Apr 23

Kamer van Koophandel

18 Apr 23

Deponeren jaarstukken bij KVK

18 Apr 23

De rechten en plichten van de DGA

18 Apr 23

Rechtsvormen in Nederland

18 Apr 23

Belasting ontwijken

17 Apr 23

Boekhouden hoe doe je dat

17 Apr 23

Een RGS (boekhoudschema) gebruiken

17 Apr 23

BTW aangifte doen bij de Belastingdienst

17 Apr 23

De Balans opmaken en jaarstukken uitdraaien

17 Apr 23

Inzicht in de cijfers

14 Apr 23

Een keurmerk voor MKB

14 Apr 23

RGS referentie grootboek schema

14 Apr 23

Boekhoudhulpen

4 Apr 23

Werken aan kwaliteit

29 Mar 23

Offerte een juridisch document

29 Mar 23

Factuur kwaliteitsaspecten

29 Mar 23

Registraties van uren en kilometers

29 Mar 23

Kilometerregistratie

7 Feb 23

Starten met Fleximaal Community

13 Jan 23

Valkuilen waar starters mee te maken krijgen

13 Jan 23

Financieel plannen in je businessplan

Werken bij dit bedrijf

Front-end developer

Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.

Breda
20u
HBO+
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.