TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Boete van de belastingdienst

Publicatie

18 Apr 23

Gewijzigd

18 Apr 23

Categorie

boekhouden

Specialist

dhr drs Jos Faarts

De belastingdienst kan een boete opleggen als je niet op tijd bent of tegen de regels in handelt.

Een publicatie van: dhr drs Jos Faarts

De belastingdienst kan verschillende boetes opleggen, afhankelijk van de specifieke situatie en overtreding. Enkele voorbeelden van mogelijke boetes zijn:

Verzuimboete: een boete voor het niet of te laat indienen van een belastingaangifte of het niet nakomen van een administratieve verplichting. De hoogte van de verzuimboete hangt af van het type aangifte en kan oplopen tot €5.278.

Verzuimboete omzetbelasting: een boete voor het niet of te laat betalen van omzetbelasting. De hoogte van de verzuimboete omzetbelasting is afhankelijk van de verschuldigde omzetbelasting en kan oplopen tot €5.278.

Vergrijpboete: een boete voor het opzettelijk of grofschuldig niet naleven van belastingregels. De hoogte van de vergrijpboete is afhankelijk van de ernst van de overtreding en kan oplopen tot 300% van het bedrag dat niet is betaald of afgedragen.

Naheffingsaanslag: een boete voor het niet of te weinig betalen van belasting. De belastingdienst kan een naheffingsaanslag opleggen als er te weinig belasting is betaald of afgedragen. De hoogte van de naheffingsaanslag is afhankelijk van de verschuldigde belasting en kan worden verhoogd met een boete.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de hoogte van een boete kan variëren afhankelijk van de omstandigheden van elke specifieke situatie.

Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Werken bij dit bedrijf

Front-end developer

Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.

Breda
20u
HBO+