TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

De regels rondom het deponeren van jaarstukken bij de KVK.

Publicatie

18 Apr 23

Gewijzigd

18 Apr 23

Categorie

boekhouden

Specialist

dhr drs Jos Faarts

Wat zijn nu eigenlijk de regels voor deponeren en hoe moet dat dan?

Een publicatie van: dhr drs Jos Faarts

Het deponeren van jaarstukken bij de Kamer van Koophandel (KvK) is een verplichting voor veel ondernemingen in Nederland. Hieronder vindt u de belangrijkste regels rond het deponeren van jaarstukken:

Jaarlijks deponeren: Ondernemingen zijn verplicht om jaarlijks hun jaarstukken te deponeren bij de KvK. Dit geldt onder andere voor bv's, nv's, coöperaties en verenigingen met volledige rechtsbevoegdheid.

Uiterlijke datum: De uiterlijke datum voor het deponeren van de jaarstukken is afhankelijk van het boekjaar van de onderneming. In de meeste gevallen moet dit binnen 12 maanden na afloop van het boekjaar gebeuren. De KvK stuurt een herinnering wanneer de uiterste deponeerdatum nadert.

Jaarrekening en eventuele andere stukken: De jaarstukken die moeten worden gedeponeerd bestaan uit een jaarrekening en eventuele andere stukken, zoals een accountantsverklaring. De jaarrekening bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op beide.

Digitaal deponeren: Het deponeren van jaarstukken bij de KvK moet digitaal gebeuren. Dit kan via het online ondernemersportaal eHerkenning, of via een softwarepakket dat is aangesloten op Standard Business Reporting (SBR).

Boetes: Als een onderneming niet op tijd de jaarstukken deponeert, kan de KvK een boete opleggen. De hoogte van deze boete is afhankelijk van de grootte van de onderneming en kan oplopen tot €4.400.

Het tijdig deponeren van jaarstukken is belangrijk, omdat het de transparantie van een onderneming vergroot en belangrijke informatie biedt aan stakeholders zoals financiers, klanten en leveranciers.

Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Werken bij dit bedrijf

Front-end developer

Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.

Breda
20u
HBO+