TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Voeg een spelelement toe aan je publicatie voor meer bereik en betere conversie

Publicatie

19 Apr 23

Gewijzigd

19 Apr 23

Categorie

boekhouden

Specialist

dhr drs Jos Faarts

Een spelelement of unlock kan je helpen bij het vinden van meer bereik op je publicatie of betere conversie. Er zijn verschillende soorten spelelementen elk met een eigen doel, lees hieronder meer.

Een publicatie van: dhr drs Jos Faarts

Een spelelement toevoegen aan je publicatie kan eenvoudig via de backend waar je ook je publicatie mee aanmaakt. Het toevoegen van een spelelement is verder heel eenvoudig.

Wat is een spelelement?

Vanuit de marketing psychologie is de bezoeker van de website bij een eerste landing "op zoek naar informatie" en niet zo zeer "kooplustig". Een bezoeker zal dus niet meteen tot aankoop overgaan, maar is wel oriënterende. De stap die nog gemaakt dient te worden is het opbouwen van vertrouwen. Je moet immers vaak een e-mail adres achterlaten en dat doe je niet zomaar. Een knopje "like" is laagdrempeliger.

Het eerste spelelement is dan ook gebaseerd op social media interactie. Een knopje "like us" is een laagdrempelige stap die hoort bij de derde funnel stage "activation", het nemen van de eerste stap.

Zie ook https://marketing.fleximaal.com/publicaties/30/Spelvormen-gamification-kunnen-de-interactie-voor-de-bezoeker-leuker-maken-en-je-marketing-funnels-vullen/ 

Hoe ziet een spelelement eruit?

De basis van een spelelement is altijd hetzelfde. Links is er een plaats voor een afbeelding. Rechts is er plaats voor een verklarende / motiverende tekst. Daaronder komen de spelelementen / unlock opties. Zie hieronder:

Fleximaal Community unlock music

Win een gratis workshop spelelementen

Wil je zelf een spelelement gebruiken? Win een gratis workshop. Alles wat we nodig hebben is een like op social media.

Stap 1: klik op een van de blauwe knoppen.

Stap 2: Geef je e-mail adres op voor je beloning.

Volgende stap

Nu we hebben kennisgemaakt met het eerste spelelement, de "unlock with social" hebben we een tool in handen om onze mogelijke klant te leren kennen.

De volgende unlock is een unlock met e-mail. Om een bezoeker op de website te bewegen een e-mail adres achter te laten is er vertrouwen noodzakelijk. Een pop-up met "schrijf je in voor de nieuwsbrief" is storend en daarmee ook niet laagdrempelig. Aangezien de bezoeker wel op zoek is naar informatie, is er wel kans dat met een spelelement een e-mailadres wordt achtergelaten.

Daarover meer in deze publicatie: https://boekhouden.fleximaal.com/publicaties/50/Voeg-een-spelelement-toe-aan-je-publicatie-voor-meer-bereik-en-betere-conversie/ 

Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Werken bij dit bedrijf

Front-end developer

Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.

Breda
20u
HBO+