TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Gebruik een standaard grootboekschema (RGS) voor je administratie

Een RGS is niet meer dan een afgesproken schema waar een bepaald type bedrijf zich aan houdt. Lees het hier, in onze 5 stappen uitleg.

Een publicatie van: drs Jos Faarts

RGS is een standaard schema om labels aan je boekingen te hangen. Onder water werkt het net een beetje anders dan een "oud" grootboekrekeningschema. Maar de gebruiker merkt daar niets van. Wanneer je een bankregel (mutatie) wilt "boeken" dan dan koppel je de bankregel en de factuur (rekening of bon) en sla je die op in een map of klapper. Je labelt de combinatie van factuur en mutatie door uit een selectie (dropdown) te kiezen wat voor label je aan de mutatie wilt hangen. Is het een bedrag "plus" dan zullen alleen opties van een bijschrijving op de bank zichtbaar zijn. En is het bedrag "min" dan zijn alleen de label opties van een afschrijving zichtbaar. Stel er is een afschrijving van 21 euro van je mobiele telefoon provider, dan weet het label vanzelf dat het "kosten" zijn. Je mag dan zelf nog kiezen op welke RGS post je de mutatie mag boeken. Dat kan zijn "kosten - kantoorkosten", of "kosten-communicatie". Van deze twee opties maakt het niet veel uit welke je kiest. Het is een label dat je later ook nog kunt veranderen. Wat belangrijk is, is dat je het als kosten boekt. De BTW wordt dan vanzelf bepaald aan de hand van de keuzes die je maakt.

Het BTW bedrag staat op de factuur van de leverancier. Vaak is dat BTW-hoog (21%) of BTW-laag (9%). Het is soms ook mogelijk om 0% BTW te boeken, bijvoorbeeld wanneer de leverancier een BTW vrijstelling heeft.

De BTW wordt na de boeking uitgerekend en je hebt er geen omkijken naar. Aan het einde van het kwartaal worden alle bedragen BTW in de juiste BTW categorien opgeteld, en wordt er een overzicht getoond. Als je het eens bent met het overzicht druk je op de knop verzenden en wordt de BTW aangifte voor je gedaan in het systeem van de Belastingdienst (OLAV).

De vorige stap klik hier

De volgende stap klik hier


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

27 Jun 24

Vergeet de BTW aangifte niet

2 Oct 23

Compensatie regeling E-herkenning

4 Aug 23

De Fleximaal Awards regels

13 Jul 23

Hoera Fleximaal bestaat 10 jaar en dat vieren we

30 Jun 23

De lonen stijgen flink maar wat is een normaal loon

Meer

Werken bij dit bedrijf

Front-end developer

Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.

Breda
20u
HBO+
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.